Dorian Gray (2009)

Regissör: Oliver Parker (St. Trinian's).
Skådespelare: Ben Barnes (Narnia 2), Colin Firth (Love Actually), Fiona Shaw (Harry Potter).
Handling: Dorian Gray är en vacker ung man som flyttar till London. Där får han sitt porträtt målat, och då börjar porträttet åldras istället för honom. Alla skador Dorian får och onda handlingar han begår förs över till porträttet gör det hemskare allt eftersom åren går. Baserad på bok av Oscar Wilde.

Jag kan inte bestämma mig för om Dorian är snygg eller inte...

ANYWAY, skum film. Den var okväl okej, men kändes lite B och boring haha.

Jag är ju inte något big fan av Colin Firth och Ben Barnes är inte heller någon mästare. Fiona Shaw är cool däremot, men hon var ju inte med så mycket.
Den har några riktigt vackra scener, men känns så... shallow och tillgjord.


Nathan Lee Chasing His Horse/Chris Marquette

Det sämsta med gamla filmer är att det kan finnas HELT SJUKT snygga killar, men nu har det ju gått så lång tid så de har blivit... GAMLA.

Öh, Alpha Dog och Dansar Med Vargar är två bra exempel.

Nathan Lee Chasing His Horse: 

Chris Marquette:


Movieoftheday

Den bästa filmbloggen finns på tumblr och heter Movieoftheday. Där laddas det upp bilder från alla sorters filmer, och filmerna byts ut efter några dagar. Nu är det Wristcutters-vecka, BÄST!

Rabbit-Proff Fence (2002)

Reggisör: Phillip Noyce (Dead Calm).
Skådespelare: Kenneth Branagh (The Boat That Rocked, Harry Potter), Tianna Sansbury.
Handing: Syskonen Molly och Daisy och deras kusin Gracie har alla en aborigin till mamma och en vit pappa. På grund av detta förs de iväg från sina familjer och hamnar på Moore River (ett läger för 'blandras'-barn). De bestämmer sig för att rymma och gå de 24 milen hem igen. Historien utspelar sig strax före andra världkriget i Australien.


BRA FILM!
Den var förvirrande och liiite seg men verkligen sevärd!
Jag har tänkt läsa boken länge, men visste inte att det fanns en film faktiskt. Jag ska läsa boken när jag kan få tag på den, jag misstänker att de har tagit bort mycket i filmen.
Australien är världens bästa land så jag älskar filmer om det, och auboriginer är sjukt vackra.
Alltså Daisy i den här filmen är SÖTAST I VÄRLDEN och Molly är också sjukt söt :D. Gillar verkligen skådespelarna, det känns verkligen äkta (utom några scener i början...). Ohh Kenneth Branagh btw, han spelar bara jobbiga roller :(.
Slutet påminner mig om Schindler's List...


From Dusk Till Dawn

Ikväll, 21.00, tv6.Jag vet, jag är fett störd som gillar det men HIHI :D.

Korpen Flyger (1984)

Regissör: Hrafn Gunnlaugsson.
Skådespelare: Helgi Skúlason, Jakob Thor Einarsson, Edda Björgvinsdóttir.
Handling: En Irländsk pojke ser sina föräldrar bli dödade av vikingar på och när han blir vuxen beger han sig till Island för att hämnas sina föräldrar och hämta hem sin kidnappade syster.


Alltså isländska är fint.
Den ÄÄÄR långsam, som alla gamla filmer, men den är okej. Skådespelarna är bra och stämningen känns liksom äkta, fast många saker är ganska orealistiska.
Musiken är inte riktigt min grej men den är väldigt SPECIELL och det är ju coolt.
Jag tycker ändå att filmen känns ganska vinklad, typ att SÅ HÄR ÄR DET OCH DET FINNS INGET ANNAT. Speciellt slutet var dåligt, blä. Men det var ändå lite spännande :D. Och... lärorikt?


Cutthroat Island (1995)

Jag SKA verkligen bli bättre på att se filmer, det har varit äckligt dåligt med det på senaste tiden - jag är bara 'aktiv' på filmtipset!

Regissör: Renny Harlin (The Covenant).
Skådespelare: Matthew Modine (Full Metal Jacket), Geena Davis (Thelma & Lousie), Frank Langella (The Ninth Gate).
Handling: Morgan är dotter till en piratkapten och när han dör får hon tag i en karta till skatten på Cutthroat Island. Problemet är att det finns tre delar av kartan, och Morgans farbröder har de andra delarna.Jag har sett alldeles för få piratfilmer, och det är synd för de är egentligen riktigt bra!
Jag skulle inte bli förvånad om POTC fått inspiration från Cutthroat Island för många saker är väldigt lika... Inte storyn liksom, men typ att Morgan har en apa och alla Wills kommentarer...
Det bästa i filmen är första gången Morgan och Will träffas :D. Wills skämt alltså hahaha, snygg är han iaf!Skådespelarna var sådär annars. Inte riktgt min grej.
Jag tycker ändå att POTC är bättre, den kanske inte är lika äkta (POTC är mer... fräsh och typ sexig?) men den har fin stämning och fina saker, öh?
Ja... Den får en 4 för att den var rolig (speciellt i början) och typ nice? Eller så.

 


RSS 2.0