The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Regissör: Terry Gilliam (Twelve Monkeys, Monty Python-filmer)
Skådespelare: Heath Ledger (The Dark Knight, Lords of Dogtown), Johnny Depp (Pirates of Caribbean, Alice in Wonderland), Jude Law (The Holday, Sherlock Holmes), Christopher Plummer (Sound of Music, Twelve Monkeys), Tom Waits (WRISTCUTTERS, Bam Stroer's Dracula).
Handling: Parnassus äger en teatervagn och tillsammans med sin dotter, en dvärg (som inte är en dvärg), och Anton reser dom runt och uppträder. Det är ingen vanlig teater, Parnassus samlar själar eftersom han har slagit vad med djävulen om sin dotter. En dag räddar de en man som hänger från en bro...Okej, jag skulle vilja ge den här filmen två betyg. Ett för FILMEN - handling, idé, logik o.s.v. - och ett för SKÅDESPELARNA.

Handlingen var inte bra. Jag gillar inte filmen som FILM, jag förstod typ INGENTING av vad som hände och satt bara 'varför gör dom inte så..?'.
Dom borde förklarat mycket mycket bättre, this made no sense at all.
Så själva filmen får en 2a.

Skådespelarna däremot - OMGW. 5 5 5 5 5! Verkligen, det var helt fantastiskt! Kanske inte så konstigt med tanke på att mina absoluta favoritskådespelare är med (Heath Ledger och Johnny Depp) men ALLA gjorde ett fantastiskt jobb! Det finns ingen jag tyckte spelade dåligt (utom kanske Christopher Plummer på sina ställen...).

Två grejer bara... 1. Lily Cole!!! Hon ÄGER, speciellt i St. Trinian's. Och 2. JAG MISSADE PETER STORMARE! Han var tydligen presidenten, och jag SÅG inte det!


Reservoir Dogs (1992)

Regissör: Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction)
Skådespelare: Michael Madsen (Kill Bill, Thelma & Louise), Harvey Keitel (Pulp Fiction, Little Nicky), Tim Roth (Pulp Fiction, Planet of the Apes), Steve Buscemi (Fargo, Pulp Fiction).
Handling: Joe Cabot ordnar en kupp för en diamanstöld och 'anställer' fem män för att göra jobbet. Men kuppen misslyckas, och det är uppenbart att någon har tjallat.As you can see så använder Tarantino samma skådespelare i alla sina filmer, vilket är både bra och dåligt. Skådespelarna är ju fantastiska (och Michael Madsen är SNYGG!), men ibland blir det lite enformigt.

FANTATISK regissör, men det här är en av hans sämre filmer. Humorn var helt borta. Man får dock tänka på att det faktiskt var hans första film, om man inte räknar My Best Friend's Birtday (och det gör vi inte).
Den var väldigt kort, bara 99 minuter! Det var alldeles för lite, det kändes som om det FATTADES massa handling typ...

Som vanligt är musiken underbar, speciellt 'huvudlåten' eller vad man ska säga (gud, vad heter det?) - George Baker Selection – Little Green Bag.


RSS 2.0