Om olyckliga slut

Jag hatar lyckliga slut, det är orealistiskt och ofta ganska tråkigt. Ett olyckligt slut å andra sidan får mig ofta att tycka mer om karaktärerna och det blir mer spännande. Ibland är det skönt när en film slutar med att alla överlever och blir lyckliga för evigt et.c, men det kan göra storyn ganska antiklimaktisk, nästan töntig.
 
Olcykliga slut i filmer är en sak men om det är en filmserie/tv-serie är det ALDRIG okej. Eftersom de håller på så länge empatiserar man med karaktärerna på ett helt annat sätt och när något dåligt händer dem är det fan fruktansvärt. Att dåliga saker händer med karaktärerna under seriens gång är självklart men slutet borde vara lyckligt, alla ska äntligen få vad de förtjänar.
 
Deckare med olyckliga slut är  i princip alltid dåliga. Även om det är sterotypt är de bästa sluten när mördaren hittas och åker fast, det blir så otillfredsställande annars och halva grejen med deckare är att det allting ska lösas till slut.
 
Det värsta jag vet är filmer som har olyckliga slut men alla LÅTSAS att det är lyckligt. Bästa exemplet är väl Pirates of the Caribbean, oförlåtligt!
 
Vilka filmslut tycker ni om?

The Apparition (2012)

Regissör: Todd Lincoln
Skådespelare: Ashley Greene (Twilight), Sebastian Stan (The Covenant, Black Swan), Tom Felton (Harry Potter), Luke Pasqualino (Skins).
Handling: Kelly och Ben flyttar in i ett nytt hus och mystiska saker börjar hända...
 
 
Som den Skins-nörd jag är måste jag se allting med skådisarna därifrån. Luke har tyvärr en pytteliten roll men resten av skådisarna är också väldigt bra.
 
Problemet är storyn. Det känns som att manusförfattarna har brainstormat och slängt in alla läskiga scener de kunnat komma på, utan att bry sig om hur de passar in i filmen eller ihop med varandra. Visst blev det läskigt men filmen blev så mycket sämre då det kändes slarvigt gjort
 
Jag tycker att den här filmen skulle blivit mycket bättre om den handlade om personerna i början (se bild) och inte Kelly och Ben (som är väldigt tråkiga karaktärer). Mycket mer logiskt och eftersom det är så vanligt att skräckfilmer handlar om ett lyckligt heteropar i ett vackert hus skulle det vara kul om man gjorde något annorlunda.
 
Trots det ointressanta manuset var det okej - om man gillar skräck. Vissa av scenerna var väldigt obehagliga imo, andra sjukt fåniga (den vissnande kaktusen...). Helt enkelt en väldigt generisk skräckfilm.
 
 

RSS 2.0