Om olyckliga slut

Jag hatar lyckliga slut, det är orealistiskt och ofta ganska tråkigt. Ett olyckligt slut å andra sidan får mig ofta att tycka mer om karaktärerna och det blir mer spännande. Ibland är det skönt när en film slutar med att alla överlever och blir lyckliga för evigt et.c, men det kan göra storyn ganska antiklimaktisk, nästan töntig.
 
Olcykliga slut i filmer är en sak men om det är en filmserie/tv-serie är det ALDRIG okej. Eftersom de håller på så länge empatiserar man med karaktärerna på ett helt annat sätt och när något dåligt händer dem är det fan fruktansvärt. Att dåliga saker händer med karaktärerna under seriens gång är självklart men slutet borde vara lyckligt, alla ska äntligen få vad de förtjänar.
 
Deckare med olyckliga slut är  i princip alltid dåliga. Även om det är sterotypt är de bästa sluten när mördaren hittas och åker fast, det blir så otillfredsställande annars och halva grejen med deckare är att det allting ska lösas till slut.
 
Det värsta jag vet är filmer som har olyckliga slut men alla LÅTSAS att det är lyckligt. Bästa exemplet är väl Pirates of the Caribbean, oförlåtligt!
 
Vilka filmslut tycker ni om?

Kommentarer:

Kommentarer:

Namn:
Kommer du ihåg?

E-mail:

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0