The Phantom of the Opera (2004)

Regissör: Joel Schumacher (The Number 23).
Skådespelare: Miranda Richardson (Sleepy Hollow, Harry Potter) Minnie Driver (GoldenEye, Ella Enchanted), Simon Callow (Four Weddings And A Funeral, Amadeus), Kevin McNally (Pirates of the Caribbean, Johnny English).
Handling: Paris operahus sägs vara hemsökt. Fantomen är i själva verket ett musikaliskt geni som bor i husets katakomber. Fantomen blir kär i sångerskan Charlotta och gör allt för att hon ska få huvudrollen, och för att han ska få henne. En dag får operan nya ägare, och Charlotta möter Raoul - hennes barndoms kärlek.Opera... inte min grej. Jag är ju svag för musikaler, men det här funkar bara inte. Jag tycker att det ändå känns ganska naturligt att de börjar sjungar i de flesta musikaler - men inte i den här, det känns bara tillgjort. I musikaler är det också flera olika låtar, men här det typ samma hela tiden - dom ändrar bara texten.
Det är riktigt bra skådespelare, men de ska ju ha jobbig fransk brytning och ja... det känns inte som om manuset låter skådespelarna riktigt komma fram.
Öh, och det var ologiskt. Jag faaattade inte riktigt... Blåsta människor i filmer alltså!
Det positiva med filmen är att det iaf är fina miljöer och kläder, och alla har fina röster. Jag gillar faktiskt den där låten Charlotta och Fantomen sjunger i båten i början. 
Jag har försökt se orginalet en gång, men jag orkade typ 10 minter innan jag gav upp, och den här var ju i alla fall bättre... men inte mycket.


Kommentarer:

Kommentarer:

Namn:
Kommer du ihåg?

E-mail:

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0